Barnens Grönklitt

Orsa Grönklitt erbjuder ett brett utbud av familjeinriktade aktiviteter med bland annat poolbad, strandbad, bollsportsområde och andra spännande äventyr.

Det märks att Orsa Grönklitt har satsat stort på barnfamiljerna, vilket återspeglas i allt från menyer på restaurangerna till tillgänglighet och aktiviteter på plats. Det gör det enkelt för familjen att dela upp sin dag med bad, aktivitet, träning eller bara avkoppling.

  • Bärras sommartips!  

    Läs mer om Bärras bästa sommartips!
  • Lekplatser  

Bärras sommartips!

Här har vi samlat Bärras bästa sommartips på roliga aktiviteter som du kan göra i Orsa Grönklitt här under sommaren.

Lekplatser

Hos oss finns det alltid något skoj för barnen att göra!

Lekplatser finns vid Rädsjön, vid centrumområdet, uppe vid Lingonstigen.

Dagsaktiviteter för barn i olika åldrar!

  • Bärras skogsäventyr  

  • Bärras skogslek  

  • Bärras vildmarksskola  

Bärras skogsäventyr

Bärras skogsäventyr är till för de lite äldre barnen, 7–12 år.

Vi leker och kör roliga och kluriga tävlingar i skogen. Nere vid sjön finns det gamla vildmarkslägret med hus på pålar, här leker vi och fikar.

Tänk på att aktiviteten är utomhus så klä dig efter väder.

Aktiviteten bokas via Gästcenter senast dagen innan, samling vid Längdcentrum. Tisdagar och fredagar kl. 14.00–16.00. Minst 5 deltagare och max 30 st. Pris 170 kr/barn.

Bärras skogslek

Bärras skogslek är till för de yngre barnen, 5–7 år. Vi leker och hittar på bus och klurigheter i skogen. Nere vid sjön finns det gamla vildmarkslägret med hus på pålar, här leker vi och fikar.

Tänk på att aktiviteten är utomhus så klä dig efter väder.

Aktiviteten bokas via Gästcenter senast dagen innan, samling vid Längdcentrum. Tisdagar och fredagar kl. 10.00–12.00.  Minst 5 deltagare och max 30 st. Pris 170 kr/barn.

Bärras vildmarksskola

På denna aktivitet får man lära sig det viktigaste för att klara sig i vildmarken. Vi lär oss göra upp eld, hur man kan hitta mat och vatten i skogen och hur man bygger vindskydd.

Tänk på att aktiviteten är utomhus så klä dig efter väder.

Förbokas via gästcenter senast dagen innan. Samling vid Längdcentrum. Onsdagar kl. 10.00–12.00 (från 7 år och äldre). Minst 5 deltagare och max 30 st. Pris: 170 kr/barn.

  • Bollsportsområdet  

  • Minigolf  

Bollsportsområdet

Vi har en multisportartarena med konstgräs, med planer för fotboll, basket och handboll. Denna ligger i direkt anslutning till restaurangen, minigolfen, put- and-take-fisket, lekparken, boulen och poolen. Bollar finns i Gästcenter.

Minigolf

Minigolfen är en mysig familjeaktivitet på vår fina skogsbana som ligger i närheten av dammen och restaurang Ugglan & Björnen.

Klubbor och bollar hyrs genom Närlivs i Gästcenter. 
Pris: 40 kr/vuxen och 30 kr/barn 0–12 år.