Bärras tips på sommaraktiviteter

Här har vi samlat vår maskot Bärras bästa sommartips!

Lär dig mer från Bärra och ta del av de bästa sommartipsen här på några av de
aktiviteter som finns att göra i Orsa Grönklitt.

Bärras fisketips

Att fiska kan vara spännande, tänk på att ha flytväst på dig när står nära vattnet ifall du skulle bli så glad när du får napp och ramlar i. Fisket brukar vara bäst tidigt på morgonen eller på kvällen. När man fiskar är det viktigt att vara tyst så man inte skrämmer bort fiskarna och så måste man komma ihåg att köpa fiskekort också. Lycka till med fisket!

Bärras vandringstips

Gå ut på tur är riktigt kul! Kom ihåg att packa med gott fika i ryggsäcken och ta med karta och kompass om du ska gå långt. Glöm inte heller säga till någon vart du ska gå och när du tänker vara hemma igen. Nu är det bara att gå ut i naturen och njuta!

Bärras minigolftips

Minigolf det är roligt det! Tänk på att ta en klubba som är lagom lång, välj din favoritboll och sen är det bara att sätta igång och spela. Glöm inte göra upp regler så ni inte blir osams om hur många slag man får använda. Ibland kan banorna vara lite kluriga så håll koncentrationen uppe och lycka till med golfandet!

Bärras badtips

Bada är jättekul men tänk på att ha en vuxen med dig och ha simpuffar eller badring på dig om du inte simmar så bra. Även om du kanske gillar att stänka vatten så tänk på att de bredvid inte vill bli blöta. Här i Grönklitt så kan du bada både i en pool eller vid stranden, vilken lyx att kunna välja! 

Nu är det bara att plumsa i och njuta men tänk på att i vatten så behöver man vara en extra bra kompis, så håll koll på alla som du badar med! Simma lugnt!

Bärras fotbollstips

Sparka boll med kompisarna är en enkel och superkul aktivitet. På sommaren kan man även hitta massa nya kompisar vid bollsportsområdet så ta med fotbollen eller låna en i gästcenter och sparka igång spelet!

Bärras glasstips

Äta glass är väl det bästa som finns! Efter en lång dag full med bus och äventyr så sitter det fint att svalka sig med en god glass! Min favoritglass är såklart blåbär men det förstod ni väl! Vilken favoritglass är din?