Vinteraktiviteter i Orsa Grönklitt

Hundspann
Skotersafari
Orsa Rovdjurspark
Vinterfiske
Rädsjöstugan
Tipspromenad
Sommar
Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_excharacterCplpg27_characterimg

Hundspann

Upplev fantastiskt vackra Orsa Grönklitt från en släde! Ett helt gäng entusiastiska hundar drar dig genom de vita vinterskogarna i den intilliggande vildmarken. Se upp – här kan det gå undan! Turen utgår intill parkeringen vid Gästcenter och du kan välja mellan 2,5 och 5 kilometer. 

Hundspannet är perfekt för både för vuxna och barn, inte minst för dig som älskar hundar och vill se mer av området. Turen bokas i Gästcenter senast dagen innan.

Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_excharacterCplpg28_characterimg

Skotersafari

På skotersafari kör du egen skoter tillsammans med en ledare som guidar er runt i vildmarken. Vi åker genom det vackra vinterlandskapet och njuter av omgivningen. Turen tar cirka en och en halv timme och startar vid skotergaraget 200 meter söder om Gästcenter. Hjälmar finns att låna och för att köra krävs bil- eller skoterkörkort. För dig som söker större äventyr ordnar vi även längre skoterturer med mat, övernattning och vedeldad bastu.

Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_excharacterCplpg60_characterimg

Orsa Rovdjurspark

De flesta av oss har varit på en djurpark någon gång. Men Orsa Rovdjurspark är inte vilken djurpark som helst – här kan du uppleva några av norra halvklotets största rovdjur på nära håll. Parken ligger precis intill Orsa Grönklitts backar och spår och är med sina 325 000 kvm Europas största rovdjurspark. Här lever några av världens mest utrotningshotade rovdjur i stora hägn, en unik möjlighet där du kan  betrakta djuren i deras naturliga miljö. 

I Orsa Rovdjurspark och Rovdjurscentrum kan du även besöka utställningar eller följa med på guidningar. Tänk på att ta god tid på dig vid hägnen, tjusningen med parken är dess naturliga stora hägn, vilket gör att du ibland får titta en stund innan du upptäcker alla djuren. Här lever skandinaviska brunbjörnar, varg, lo, berguv och järv sida vid sida med Sveriges enda isbjörnar. Här finns även våra fridfulla jättar, kamtjatkabjörnarna och kodiakbjörnen. 

Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_excharacterCplpg61_characterimg

Vinterfiske

Vill du ta med hela familjen på en mysig fisketur har du kommit till rätt plats! I närbelägna Rädsjön finns det gott om regnbågslax och fina vindskydd med intilliggande grillplatser. Fiskekort finns att köpa i receptionen.

Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_excharacterCplpg62_characterimg

Rädsjöstugan

Bjud familj och vänner på en trevlig och annorlunda kväll i vår vackert belägna eldpallkoja vid Rädsjöns strand! Här är det garanterat mysig stämning och nog smakar mat som allra bäst när den är lagad över öppen eld och avnjuts i goda vänners lag. Rädsjöstugan bokas i Gästcenter per 4 timmar.

Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_excharacterCplpg64_characterimg

Tipspromenad

Utmana sällskapet i Orsa Grönklitts tipspromenad! Frågorna är uppsatta i de blå backarna och består av en lättare för barnen och en svårare för de vuxna. Svarsformulär finns att hämta i Varglyan, där de även lämnas in. Där kommer även dragningslistan att sitta uppsatt onsdagar och lördagar kl. 14.00–16.00. Lycka till!

Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_excharacterCplpg140_characterimg

Sommar

Även sommartid händer det mycket i Orsa Grönklitt - ingen dag blir den andra lik.

Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_dcMain_po_124_dc124_bigimg


Välkommen till barnens Grönklitt!

Läs mer här


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev
Att göra - Aktiviteter - ctl00_Wlist_VaderSommar_exvaderImage3°C
Webbkamera
Bokning
Information

Facebok

You Tube

  • Öppna liftar
  • Öppna nedfarter0 /52
  • Snödjup0 cm
  • Spår0/300 km
Tack för denna vintersäsong! Vi önskar alla en fin sommar och så syns vi i Tänndalen när sommarsäsongen sätter igång. Väl mött!
Vind: Lugnt (0 - 0.2 m/s)
Uppdaterad: 2016-05-10 16:56:47

Sök och boka boende

I vår onlinebokning  kan du få en överblick över vilket boende som finns tillgängligt. Boendepriserna varierar beroende på när du vill komma, hur länge du vill stanna och vilken typ av boende du väljer. Får du ingen träff så kan det vara fullbokat eller så är perioden du söker inte bokningsbar.

Har du frågor eller vill ha information? Hos oss är du alltid välkommen att ringa på telefon 0250-462 00

 

Orsa Grönklitt

Box 133, 794 22 Orsa

Tel bokningen Grönklittsgruppen 0250-462 00
Tel Gästcenter i Grönklitt: 0250-462 12
Fax Gästcenter i Grönklitt: 0250-462 10
För allmänna förfrågningar: info@orsagronklitt.se