Stäng

Barnens skidåkning

Barra_skidor.jpg

I Orsa Grönklitt är barnen VIP-gäster. Bland de 23 olika nedfarterna finns många barnvänliga backar – som Blåbärsskogen med talande figurer, spännande slingrande pister och Bananen med Snow Park och Ski Cross-bana. På Längdcentrum finns Bärras egen skidlekplats och längs de övriga spåren hittar ni mysiga rastplatser på lagomt avstånd. 


Barnskidområdet i Grönklitt består i vinter av 3 liftar, 2 nedfarter, Skidkarusell och åkband.  För de som kan åka lite mer finns blåbärskogen. Nära till både restauranger och grillkiok. Även fina grillplatser finns att tillgå.     

 

Skidskola

I den välrenommerade skidskolan kan alla lära sig åka skidor – både för längd och alpint!

För barn från 3 års ålder finns både grupper och privatlektioner. Lärorika lektioner blandade med lek och skoj i snön! I vår senaste gästundersökning fick skidskolan allra högsta betyg.

Läs mer
28I9100_-_webb_90683.jpg

Barnområdet

I vårt barnvänliga skidområde i barnbacken är det kul att lära sig och svänga runt alla figurer, slalompinnar, under bågar och över små hopp! I barnområdet finns det knappliftar i olika svårighetsgrader och ett åkband för de minsta. 

Läs mer
Skidkarusell

Blåbärsskogen

Barnens favorit är helt klart Blåbärsskogen – här bor inte bara Bärra utan flera sjungande figurer i de böljande blåa nedfarterna. Barnens skratt blandas med ljud från figurerna. Här kan du välja att åka i pisten eller i Bärras offpist. 

Läs mer
berra_offpist.jpg

Bärras bästa åktips!

För att skiddagen skall bli kul så gäller det att vara laddad med energi, glöm inte äta en god och bra frukost. Med lite mat i magen orkar du mer och tänker snabbare. Tänk på att klä sig efter väder, flera lager är oftast bättre än ett tjockt. 

Läs mer
Skidåkning - Barnens skidåkning - ctl00_cph1_dcMain_po_257_dc257_pg196_puffImgL