Barnens skidåkning

Barra_skidor.jpg

I Orsa Grönklitt är barnen VIP-gäster. Bland de 23 olika nedfarterna finns många barnvänliga backar – som Blåbärsskogen med talande figurer och spännande slingrande pister, och Bananen med Snow Park och Ski Cross-bana. På Längdcentrum finns Bärras egen skidlekplats och längs de övriga spåren mysiga rastplatser på lagom avstånd. 

Barnskidområdet i Grönklitt består i vinter av 3 liftar, 2 nedfarter, Skidkarusell och åkband.  För de som kan åka lite mer finns blåbärskogen. Nära till både restauranger och grillkiok. Även fina grillplatser finns att tillgå.     

 

Barnområdet

I vårt barnvänliga skidområde i barnbacken är det kul att lära sig och svänga runt alla figurer, slalompinnar, under bågar och över små hopp! I barnområdet finns det knappliftar i olika svårighetsgrader och ett åkband för de minsta. 

Läs mer
SkidkaruselAl_CV6R8634_570x400.jpg

Blåbärsskogen

Barnens favorit är helt klart Blåbärsskogen – här bor inte bara Bärra utan flera sjungande figurer i de böljande blåa nedfarterna. Barnens skratt blandas med ljud från figurerna. Här kan du välja att åka i pisten eller upptäcka egna slingor och vägar i skogen. 

Läs mer
Skidåkning - Barnens skidåkning - ctl00_cph1_dcMain_po_256_dc256_pg114_puffImgL

Skidskola

I den välrenommerade skidskolan kan alla lära sig åka skidor – både för längd och alpint!

För barn från 3 års ålder finns både grupper och privatlektioner. Lärorika lektioner blandade med lek och skoj i snön! I vår senaste gästundersökning fick skidskolan allra högsta betyg.

Läs mer
Skidåkning - Barnens skidåkning - ctl00_cph1_dcMain_po_123_dc123_pg10_puffImgL

Bärras bästa åktips!

För att skiddagen skall bli kul så gäller det att vara laddad med energi, glöm inte äta en god och bra frukost. Med lite mat i magen orkar du mer och tänker snabbare. Tänk på att klä sig efter väder, flera lager är oftast bättre än ett tjockt. 

Läs mer
Skidåkning - Barnens skidåkning - ctl00_cph1_dcMain_po_257_dc257_pg196_puffImgL

Bärra - barnens favorit!

Blåbäret Bärra är barnens favorit i Grönklitt. I Bärras Blåbärsklubb får barnen följa med på en massa äventyr. Bärra bjuder bland annat in till födelsedagskalas, rovdjursspaning, skattjakter och barnens afterski, full av bus, pyssel, disco och fika! I Varglyan, som ligger vid barnbacken finns Grönklitts eget dagis. Barnpassning med massor av skoj!

Läs mer
Skidåkning - Barnens skidåkning - ctl00_cph1_dcMain_po_144_dc144_pg66_puffImgL

 

Barnens afterski

Läs mer »

Ungdomskvällar

Läs mer »

Barnens vasalopp

Läs mer »

Barnpassning

Läs mer »
Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev
Skidåkning - Barnens skidåkning - ctl00_Wlist_VaderSommar_exvaderImage 16°C
Webbkamera
Bokning
Information

Facebok

You Tube

  • Öppna liftar
  • Öppna nedfarter20 /23
  • Snödjup20 cm
  • Spår60/100 km
Välkommen
Vind: Lugnt (0 - 0.2 m/s)
Uppdaterad: 2017-04-17 08:48:29

 

Sök och boka boende

I vår onlinebokning  kan du få en överblick över vilket boende som finns tillgängligt. Boendepriserna varierar beroende på när du vill komma, hur länge du vill stanna och vilken typ av boende du väljer. Får du ingen träff så kan det vara fullbokat eller så är perioden du söker inte bokningsbar.

Har du frågor eller vill ha information? Hos oss är du alltid välkommen att ringa på telefon 0250-462 00

 

Orsa Grönklitt

Box 133, 794 22 Orsa

Tel bokningen Grönklittsgruppen 0250-462 00
Tel Gästcenter i Grönklitt: 0250-462 12
Fax Gästcenter i Grönklitt: 0250-462 10
För allmänna förfrågningar: info@orsagronklitt.se