Stäng

Skidåkning i alla färger

Det är inte svårt att hitta favoritbackar! Totalt finns det 23 nedfarter i alla svårighetsgrader, från grönt till svart. 

På syd- och västsidan finns pister för barn, familj och nybörjare. I norr och öster väntar större utmaningar, som Berguven, Helan och Halvan.  
På nord- och östsidan ligger också våra tävlingsbackar, där hastigheter på hela 148 km/h har uppmätts under Speedskitävlingar. Fram till den 8 april har vi liftarna öppna! 

Lift- och piststatus!

Här kan du kolla vilka liftar och pister som är öppna.

Läs mer

Vybild_lift600x600.jpg

Skipass

SkiPass-kortet är ett återanvändbart plastkort som du laddar med det antal dagar du vill åka skidor. Kortet kan köpas direkt på hemsidan – på så sätt undviker du köer. Full fart ut i backen bara! Ute i backen förvarar du ditt SkiPass-kort i vänster ficka och glider enkelt genom det elektroniska avläsningssystemet.

Läs mer

Kvällsskidåkning

Förläng skiddagarna med kvällsskidåkning. 
Genom ett samarbete med Orsa Alpina  sattes ny belysning upp i Söderbacken till förra säsongen och även barnbacken lystes upp med nya strålkastare. 

Läs mer
P1020460.JPG
28I9170_-_webb_90686_1.jpg

Alpin skidskola

Ett av skidskolans viktigaste mål är att förmedla en positiv känsla och glädje för snö, skid- och snowboardåkning. Våra elever ska ha roligt! I barnskidskolan är lek och trivsel minst lika viktigt som skidåkningen. Genom lek får ditt barn en positiv upplevelse av vinter och skidåkning. Detta skapar en lust att lära sig mer. Skidskolan har både grupp-och privatlektioner

Läs mer

Hyra & Shop

I våra butiker finns kunskap, service och starka varumärken. Sortiment anpassat för vintersport och framförallt chansen att testa utrustningen på riktig snö innan du bestämmer dig för köp. I skidhyran finns utrustning för alla nivåer, från nybörjare till avancerad.

Läs mer
Skidåkning - Alpint - ctl00_cph1_dcMain_po_196_dc196_pg9_puffImgL
Skidåkning - Alpint - ctl00_cph1_dcMain_po_250_dc250_pg193_puffImgL

Alpina tävlingar

Här hittar du tävlingarna som arrangeras i Orsa Grönklitt.


Läs mer