Orsa Rovdjurspark

Orsa Rovdjurspark är med sina 325 000 kvm Europas största rovdjurspark. Det här är ingen vanlig djurpark. Här lever några av världens mest utrotningshotade rovdjur i stora hägn, en unik möjlighet där du kan  betrakta djuren i deras naturliga miljö. I parken finns arterna, brunbjörn, varg, lo, berguv och järv. Här finns även våra fridfulla jättar, Kamtjatkabjörnarna Peter den Store och hans syster Sofia.

På Tigerberget regerar våra Amurtigrar (även kallade Sibiriska tigrar). Polar World är världens största Isbjörnsanläggning, här kan du se isbjörnarna i en världsunik anläggning. Leopard Center, med både persisk leopard och snöleopard, mäktiga katter med imponerande balans och smidighet! Kodiak Island- land of gigants, Kodiakbjörnens anläggning där han kan fiska levande öringar, stor utställningshall och en stor lärande lekmiljö. Sommaren 2013 fick lodjuren en ny fin anläggning, Catwalk, med utställningar och lek och lärstationer för barn.

I parken och Rovdjurscentrum kan du även besöka utställningar eller följa med på guidningar. Tänk på att ta god tid på dig vid hägnen, tjusningen med parken är dess naturliga stora hägn, vilket gör att du ibland får titta en stund innan du upptäcker alla djuren. Ta gärna med kikare eller hyr en i Rovdjurscentrum.

Sommarguidning med djurvårdare

En exklusiv guidning med en djurvårdare som berättar om djuren i parken och hur det är att jobba med några av världens största rovdjur och några av sina bästa upplevelser med djuren. På denna tur kommer vi närmare några av djuren, vad sägs om närkontakt med brunbjörnar, isbjörn och leoparder. Guidningen tar cirka 2 timmar runt i parken, samling i Rovdjurscentrum. 

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev
Att göra - Orsa Rovdjurspark - ctl00_Wlist_VaderSommar_exvaderImage 11°C
Webbkamera
Bokning
Information

Facebok

You Tube

  • Öppna liftar
  • Öppna nedfarter20 /23
  • Snödjup20 cm
  • Spår60/100 km
Välkommen
Vind: Lugnt (0 - 0.2 m/s)
Uppdaterad: 2017-04-17 08:48:29

 

Sök och boka boende

I vår onlinebokning  kan du få en överblick över vilket boende som finns tillgängligt. Boendepriserna varierar beroende på när du vill komma, hur länge du vill stanna och vilken typ av boende du väljer. Får du ingen träff så kan det vara fullbokat eller så är perioden du söker inte bokningsbar.

Har du frågor eller vill ha information? Hos oss är du alltid välkommen att ringa på telefon 0250-462 00

 

Orsa Grönklitt

Box 133, 794 22 Orsa

Tel bokningen Grönklittsgruppen 0250-462 00
Tel Gästcenter i Grönklitt: 0250-462 12
Fax Gästcenter i Grönklitt: 0250-462 10
För allmänna förfrågningar: info@orsagronklitt.se