Stäng

Orsa Rovdjurspark

De flesta av oss har varit på en djurpark någon gång. Men Orsa Rovdjurspark är inte vilken djurpark som helst – här kan du uppleva några av norra halvklotets största rovdjur på nära håll. Parken ligger precis intill Orsa Grönklitts backar och spår och är med sina 325 000 kvm Europas största rovdjurspark. Här lever några av världens mest utrotningshotade rovdjur i stora hägn, en unik möjlighet där du kan  betrakta djuren i deras naturliga miljö. 


I Orsa Rovdjurspark och Rovdjurscentrum kan du även besöka utställningar eller följa med på guidningar. Tänk på att ta god tid på dig vid hägnen, tjusningen med parken är dess naturliga stora hägn, vilket gör att du ibland får titta en stund innan du upptäcker alla djuren. Här lever skandinaviska brunbjörnar, varg, lo, berguv och järv sida vid sida med Amur/sibiriska tigrar, snöleoparder, persisk leopard, kodiakbjörn och Sveriges enda isbjörnar.


Vinterguidning i Orsa Rovdjurspark
Följ med djurvårdarna på en guidning i parken som berättar om de vintervakna djuren och om björnarna som sover. Samling sker i Rovdjurscentrum, detta behöver inte bokas. Några gånger om dagen har våra djurvårdare också aktiviteter och information hos djuren. Se tider och vilka djur som får påhälsning idag i entrén. 

Läs mer på Orsa Rovdjursparks hemsida här!

Boka boende