Vinteraktiviteter i Orsa Grönklitt

Hundspann
Skotersafari
Våffeltur
Slädtur med middag
Grönklitt Spa
Orsa Rovdjurspark
Vinterfiske
Snögaranti
Outdoor och träning - Aktiviteter - ctl00_cph1_excharacterCplpg27_characterimg

Hundspann

Upplev fantastiskt vackra Orsa Grönklitt från en släde! Ett helt gäng entusiastiska hundar drar dig genom de vita vinterskogarna i den intilliggande vildmarken. Se upp – här kan det gå undan! Turen utgår intill parkeringen vid Gästcenter och du kan välja mellan 2,5 och 5 kilometer. 

Hundspannet är perfekt för både för vuxna och barn, inte minst för dig som älskar hundar och vill se mer av området. Turen bokas i Gästcenter senast dagen innan.

Outdoor och träning - Aktiviteter - ctl00_cph1_excharacterCplpg28_characterimg

Skotersafari

På skotersafari kör du egen skoter men vår ledare är med och guidar er runt på ett spännande äventyr i vildmarken, för hela familjen. Vi åker genom det vackra vita landskapet och njuter av omgivningen. Hjälmar finns att låna. Turen tar ca 1,5 timme och startar vid skotergaraget 200 m söder om Gästcenter. Vi ordnar även längre skoterturer med mat, övernattning och vedeldad bastu. Du måste ha bil- eller skoterkörkort för att köra skoter.

Outdoor och träning - Aktiviteter - ctl00_cph1_excharacterCplpg65_characterimg

Våffeltur

Ingen skidsemester är komplett utan våfflor med sylt och grädde. Våffelturen tar dig på gammeldagsvis med släde genom skogen till Fryksås hotell. Här äter du våfflorna i mysig miljö med storslagen utsikt över Orsasjön och Siljan. Våfflor med hjortronsylt/jordgubbssylt, grädde och glass, kaffe/the eller varm choklad ingår. 

Bokas i Gästcenter dagen innan.

Pris: 370 kr/vuxen, 240 kr/barn 3-12 år.

Måndag och fredagar kl. 12.30 och 13.30. Slädturen startar utanför Gästcenter. 

Outdoor och träning - Aktiviteter - ctl00_cph1_excharacterCplpg174_characterimg

Slädtur med middag

Åk häst och släde i facklornas sken genom Grönklittsskogen till Fryksås Hotell och avnjut en utsökt middag bestående av Fryksås Boeuf Bourgiuignon på älg, serveras med grönsaker och potatis. Dessert kommer att variera.  Sallad, smör och bröd samt bordsdryck ingår. För barn kan vi även erbjuda hemrullade köttbullar, med potatis och grönsaker.

Tisdag och lördag med avfärd kl. 16,30  och kl. 18,30.

Outdoor och träning - Aktiviteter - ctl00_cph1_excharacterCplpg63_characterimg

Grönklitt Spa

Oavsett om du har ömmande axlar eller inte är en stunds avkopplande massage välgörande för hela kroppen. Vi finns i omklädningsbyggnaden bakom Gästcenter och restaurangen. Vi har stort utbud av olika behandlingar, vi tar även emot mindre grupper och om man vill så fixar vi fruktfat, smoothie eller sallad. Hör av er så skräddarsyr vi efter era önskemål.
 
Tisdagar och fredagar kl. 12-18. Förbokas senast dagen innan i Gästcenter. 

Meddela oss om du äter medicin, har hjärtproblem, sjukdom eller allergier. Är du gravid så behandlar vi ej före v 12. Vid förhinder avboka senast 24 timmar innan för att undvika avbokningsavgift ( 70 % av priset).

Outdoor och träning - Aktiviteter - ctl00_cph1_excharacterCplpg60_characterimg

Orsa Rovdjurspark

De flesta av oss har varit på en djurpark någon gång. Men Orsa Rovdjurspark är inte vilken djurpark som helst – här kan du uppleva några av norra halvklotets största rovdjur på nära håll. Parken ligger precis intill Orsa Grönklitts backar och spår och är med sina 325 000 kvm Europas största rovdjurspark. Här lever några av världens mest utrotningshotade rovdjur i stora hägn, en unik möjlighet där du kan  betrakta djuren i deras naturliga miljö. 

I Orsa Rovdjurspark och Rovdjurscentrum kan du även besöka utställningar eller följa med på guidningar. Tänk på att ta god tid på dig vid hägnen, tjusningen med parken är dess naturliga stora hägn, vilket gör att du ibland får titta en stund innan du upptäcker alla djuren. Här lever skandinaviska brunbjörnar, varg, lo, berguv och järv sida vid sida med Sveriges enda isbjörnar och kodiakbjörn.

Outdoor och träning - Aktiviteter - ctl00_cph1_excharacterCplpg61_characterimg

Vinterfiske

Vill du ta med hela familjen på en mysig fisketur har du kommit till rätt plats. I närbelägna Rädsjön finns det gott om regnbågslax och fina vindskydd med grillplatser.

Fiskekort 100 kr/3 ädelfiskar, köpes i Gästcenter. 

Outdoor och träning - Aktiviteter - ctl00_cph1_excharacterCplpg53_characterimg

Snögaranti

Vi vill att du som besöker Orsa Grönklitt ska få ut så mycket som möjligt av vistelsen hos oss. Därför har vi infört en snögaranti som gäller från den 17 december 2016 till och med den 17 april 2017 som lovar att minst tre åkbara nedfarter är öppna för alpin åkning på ankomstdagen. I annat fall återbetalas erlagd stughyra om du väljer att avbeställa din bokning. Du kan även omboka till annan period (för dyrare vecka betalas mellanskillnaden av kunden). Med snögarantin som grund, kan avbokning göras tidigast två dagar före ankomst och senast dagen innan ankomst. Detta gäller endast om du har tecknat vårt avbeställningsskydd.

Avbeställningsskydd
Skydda dig mot avbeställningskostnader genom att köpa ett avbeställningsskydd. Med detta kan du avboka fram till ankomstdagen och då behöver du endast betala 250 kronor i administrationsavgift. Avgiften för avbeställningsskydd återbetalas ej. I avbeställningsskyddet ingår snögaranti för perioden 17 december 2016 till 17 april 2017 samt en fri ombokning. Läkarintyg krävs vid avbokning om du har betalat in hela beloppet för stugan och det är närmare än 60 dagar innan ankomst.

Outdoor och träning - Aktiviteter - ctl00_cph1_dcMain_po_124_dc124_bigimg


Välkommen till barnens Grönklitt!

Läs mer här


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev
Outdoor och träning - Aktiviteter - ctl00_Wlist_VaderSommar_exvaderImage 12°C
Webbkamera
Bokning
Information

Facebok

You Tube

  • Öppna liftar
  • Öppna nedfarter20 /23
  • Snödjup20 cm
  • Spår60/100 km
Välkommen
Vind: Lugnt (0 - 0.2 m/s)
Uppdaterad: 2017-04-17 08:48:29

 

Sök och boka boende

I vår onlinebokning  kan du få en överblick över vilket boende som finns tillgängligt. Boendepriserna varierar beroende på när du vill komma, hur länge du vill stanna och vilken typ av boende du väljer. Får du ingen träff så kan det vara fullbokat eller så är perioden du söker inte bokningsbar.

Har du frågor eller vill ha information? Hos oss är du alltid välkommen att ringa på telefon 0250-462 00

 

Orsa Grönklitt

Box 133, 794 22 Orsa

Tel bokningen Grönklittsgruppen 0250-462 00
Tel Gästcenter i Grönklitt: 0250-462 12
Fax Gästcenter i Grönklitt: 0250-462 10
För allmänna förfrågningar: info@orsagronklitt.se