Våra spår

Ladda ner hela spårkartan här!

Golfrundan 1,5 km

Ett trevligt spår för de som nöjer sig med 1,5 kilometer men som ändå vill ha lite kortare backar och några enklare kurvor. 
(Klassiskt)

Golfrundan 2,5 km

Ett för distansen 2,5 kilometer kuperat spår med en rejäl stigning efter cirka 300 meter som sedan följs av en lika lång nedförsbacke med lite kurvor innan det flackar ut på en myr.
(Klassiskt)

Rädsjön runt 5 km

En mysig runda med ytterst lite kupering och enklare kurvor som slingrar sig runt Rädsjön och passerar en slogbod som lämpar sig för en fikapaus eller grillning. 
(Klassiskt)

Gröna milen 10 km

Ett av våra populäraste spår med liten stigning och en del lite lurigare kurvor. Slogbod efter cirka 6 kilometer för paus eller fika. Efter cirka 7 och 8 kilometer går det att vika av från spåret för att ta en längre runda längs Vägspåret istället.
(Klassiskt)

Böllingmyren - Nyhet!

Efter 1,5 km på vägspåret i riktning mot Stormon breder ett naturskönt myrområde ut sig på den västra sidan. I ytterkanten på denna myr spåras ett naturskönt spår med fjällkänsla och rogivande natur. Spåret är helt platt och passar allt från nybörjaren till Vasaloppsåkaren som gillar att staka.  Bölllingmyren är uppkallad efter Lars-Arne Bölling.
(Klassiskt)

Hund & pulka 6 km

Ett spår anpassat för nästan alla! Här kan du dra pulka, åka med hund (kopplad), skate eller åka klassikt. Det finns någon enstaka klurig kurva men är annars ganska enkelt ur teknisk synvinkel. Däremot är det småkuperat hela tiden. Efter cirka 4,5 kilometer finns en slogbod med utsikt över Rädsjön.
(Klassiskt, skate, hund och pulka)

Vägspåret

Ett spår med långa flacka partier, som är perfekt för dig som vill träna på din stakning. Men det finns även lite längre backar. På grund av spårets mjuka kurvor kräver det inte mycket skidvana, tekniskt sett.
(Klassiskt och skate)

Kallbolsrundan 22 km

Härlig skidåkning i naturskön miljö som kan liknas med Vasaloppet där du till stor del kommer ifrån vägarna och åker ute på myrarna. Nyhet för i år är en slogbod vid myrkanten efter ungefär 10 kilometer.
(Klassiskt)

Elljusspåret 5 km

Delar av hund- och pulkaspåret är belyst klockan 07.00–22.00, det är småkuperat men är inte tekniskt krävande.
(Klassiskt, skate, hund och pulka)

Stormon runt 10 km

Via vägspåret tar du dig till detta spår som är en teknisk lätt runda med lätt kupering.
(Klassiskt och skate)

Konstsnöspåret

Vårt mest snösäkra spår som både är tekniskt och fysiskt krävande. Perfekt för dig som vill få hög puls och effektiv träning!
(Klassiskt och skate)

Teknikspåret

En nyhet för i år är vårt förbättrade och utökade teknikspår. Här har ni alla möjligheter att träna er teknik och leka på skidorna i ett kort men kuperat och tekniskt krävande spår. Det är även belyst klockan 07.00–22.00.
(Skate)

Blåbärsspåret

För de allra minsta som vill åka en kortare runda finns detta spår i anslutning till grillplatsen vid barnbacken. Här får barnen även se våra uppskattade figurer, bland annat Blåbäret Bärra!

Elitspåret 5 km

Våra elitspår är några av Sveriges finaste tävlingsbanor, de är tekniska och mycket kuperade.
(Klassiskt och skate)

Elitspåret 7,5 km

Detta spår viker av från Elitspåret 10 km för att sedan direkt komma på det igen, det är i förhållande till 5 och 10 km det lättaste av våra tre elitspår. 
(Klassiskt och skate)

Elitspåret 10 km

Vår allra tuffaste bana! Mycket populärt av elitskidåkare då det är perfekt bana att få hög puls på och därmed utveckla sitt syreupptag. Mycket kuperat och tekniskt krävande.
(Klassiskt och skate)

Våra spår på östra sidan av anläggningen

Stugspåret 5,4 km

Ett spår som gör det möjligt för våra gäster att åka skidor närmare sina stugor för att sedan ta sig till våra övriga spår, men det går även att åka det som ett separat spår då det är småkuperat och medelsvårt ur teknisk synvinkel.
(Klassisk och skate)

Limbyspåret 9 km  Ny sträckning!

Spåras med skoter för att efterlikna ett gammalt skidspår. Det är en hel del kupering men är framför allt mycket tekniskt krävande. Här kan ni åka i lugn och ro med bara skogen som sällskap då den till största delen ligger en bra bit från övriga anläggningen. Inför året är det en ny sträckning. Dels efter ca 2 km, som tar bort de svåraste kurvorna och utförslöporna. Sedan är även avslutning delvis ändrad då det går tillsammans med Utsikstspåret.
(Klassiskt)

Utsiktsspåret 2,7 /6,4 km - Ny sträckning!

Nytt spår med utgångspunkt från Råtjärn och Råtjärnsberget. Omväxlande traditionell skidåkning med fina slakmotor och roliga utförsbackar i ett varierande skogslandskap med fina vyer i flera väderstreck. Kan kombineras med Stug- eller Limbyspåret för en längre runda. Till årets säsong har vi bytt riktning på spåret och skapat ett längre alternativ. Spåret går att börja både vid Råtjärnsberget men även uppe vid Limbygården. Från Limby gården mäter spåret 6,4km, från Råtjärnsberget finns båda alternativen.
(Klassiskt)

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev
Längd - Våra spår - ctl00_Wlist_VaderSommar_exvaderImage 16°C
Webbkamera
Bokning
Information

Facebok

You Tube

  • Öppna liftar
  • Öppna nedfarter20 /23
  • Snödjup20 cm
  • Spår60/100 km
Välkommen
Vind: Lugnt (0 - 0.2 m/s)
Uppdaterad: 2017-04-17 08:48:29

 

Sök och boka boende

I vår onlinebokning  kan du få en överblick över vilket boende som finns tillgängligt. Boendepriserna varierar beroende på när du vill komma, hur länge du vill stanna och vilken typ av boende du väljer. Får du ingen träff så kan det vara fullbokat eller så är perioden du söker inte bokningsbar.

Har du frågor eller vill ha information? Hos oss är du alltid välkommen att ringa på telefon 0250-462 00

 

Orsa Grönklitt

Box 133, 794 22 Orsa

Tel bokningen Grönklittsgruppen 0250-462 00
Tel Gästcenter i Grönklitt: 0250-462 12
Fax Gästcenter i Grönklitt: 0250-462 10
För allmänna förfrågningar: info@orsagronklitt.se