Stäng

Inför ankomst

Vad roligt att ni har valt Orsa Grönklitt för er semester! Vi önskar er välkomna till en skön och avkopplande semester här hos oss. Nedan hittar ni information som kan vara bra att känna till inför er vistelse:

In- och utcheckning
Incheckning sker från kl. 15.00 och utcheckning ska ske senast kl. 11.00 på avresedagen. Vid din ankomst kommer du finna ditt kuvert med nycklar i någon av våra tre incheckningsstationer. Information, karta och kod till incheckningsstationen får du i bokningsbekräftelsen.

Kuverten kommer till incheckningsstationen ca 10–15 min innan incheckningstid kl. 15.00. Övrig tid finns kuverten i Gästcenter.

Vid utcheckning lämnas nycklarna in i Gästcenter, om allt är betalat och klart erbjuder vi express-check out via våra ”snabbutcheckningslådor” i Gästcenter.

INCHECK 1: Rovdjursbyn, Toppbyn och ospecificerat boende.
INCHECK 2: Centrumbyn, Vandrarhemmet och Husvagnscampingen.
INCHECK 3: Blåbärsbyn och Skogsbyn.

Incheckningsbrev_A4.jpg

Tvättstuga 
Behöver ni tvätta under er vistelse kan ni boka vår tvättstuga genom Gästcenter.  

Apoteksvaror 
I vårt Närlivs finns ett begränsat utbud av apoteksvaror.

Linneset, barnstol och barnsäng
Linneset kan hyras till en kostnad av 175 kr/set. Priset är per person och vistelse. I linnesetet ingår badlakan, handduk, örngott, påslakan och underlakan. Barnsäng och barnstol finns att hyra till en kostnad av 200 kr/säng eller stol, per vistelse. Förboka gärna linneset, barnstol och barnsäng via bokningen på tel: 0250-46200. Du kan även beställa på plats i Gästcenter.

Internetstation
Datorer med internet finns i Gästcenter. Där finns det även möjlighet att koppla upp sig  på sin egen dator. Båda alternativen är kostnadsfria.

Parkeringsplats
Vid våra stugor och lägenheter finns det oftast plats för en bil och plats för extra bilar finns på stora parkeringen framför Gästcenter. Det är förbjudet att parkera på gården vid hus 1–135.

Jourberedskap
När Gästcenter är stängt och du har ett allvarligt problem med ditt boende (exempelvis problem med el, värme eller liknande) finns jourberedskap. Vänligen respektera att jouren handhas av personal som befinner sig i hemmet och bör endast användas vid akuta situationer. Jourtelefonen är inte aktiv under Gästcenters öppettider.

Att tänka på under vistelsen
Eventuella klagomål bör framföras snarast möjligt, dock senast klockan 11.00 dagen efter ankomst. Fel som uppstår under vistelsen ska meddelas omgående till Gästcenter så att vi får möjlighet att åtgärda dem.

  • Boende ansvarar för alla skador som uppstår på fastigheten och dess inventarier under vistelsen. Det är då också mycket viktigt att meddela Gästcenter om detta. 
  • Det råder rökningsförbud i samtliga stugor och lägenheter, och vid överträdelse tas en saneringsavgift ut.
  • Borttappad nyckel debiteras med 1 500 kr vid avresa. 
  • Husdjur är välkomna i ett urval av stugor, men behöver då förbokas mot ett tillägg på 300 kronor.
  • Rengörings- och diskmedel finns i boendet men ta med förbrukningsmaterial till boendet som hushålls- och toapapper.

Avresestädning
Förboka gärna avresestädning vid bokningen eller kontakta vår bokning på 0250-46200 senast 3 dagar före avresa. Om ni har bokat avresestädning behöver ni endast diska, ställa in porslinet i skåpen samt kasta sopor. Ta med eventuell mat som är kvar i skåpen. Täcken viks ihop och läggs tillsammans med kuddarna på sängen. Hyrda linneset läggs vid ytterdörren. Det finns även möjlighet att nyttja RUT-avdraget på sin slutstädning. Vänligen kontakta Gästcenter för mer info angående detta. Väljer ni att städa själva, se checklistan i ankomstkuvertet.

Telefonnummer
Gästcenter Grönklitt, tel. 0250-462 12
Centralbokningen, tel. 0772-280100
Vårdcentralen Orsa, tel. 0250-49 88 00
Mora Lasarett, tel. 0250-49 37 01
Orsa Taxi, tel. 0250-409 00
Orsa Turistbyrå, tel. 0250-55 25 50
Falck Räddningskår (bilbärgning), tel. 0250-123 00
MECA Kaptensmotor, tel. 0250-428 08
Jourtelefon, tel. 070-344 93 11
Larmnummer. 112