Stäng

Bärras bästa åktips!

För att skiddagen skall bli kul så gäller det att vara laddad med energi, glöm inte äta en god och bra frukost. Med lite mat i magen orkar du mer och tänker snabbare.

Tänk på att klä sig efter väder, flera lager är oftast bättre än ett tjockt. Glöm inte att gå på toaletten innan alla kläderna är på! Att ha pjäxor på sig kan kännas lite klumpigt, för att göra det så bekvämt som möjligt så se till att ha långa strumpor och dra upp understället så det inte blir onödiga veck i pjäxan.

Nu när skidorna sen skall på så se till att utrustningen passar i storlek och är rätt inställda. Känner ni er osäkra så ta hjälp av sportshopen i Grönklitt. Det är viktigt att skidorna löser ut sig som de ska när man ramlar så man inte gör sig illa. För att bli en riktigt bra skidåkare så måste man ramla minst 100 gånger hälsar Bärra!

Nu är vi redo för en härlig dag i backen!

 

Åka lift med barn

Att börja åka lift kan kännas som ett riktigt äventyr. I Grönklitt finns många olika knappliftar där barnen lätt kan lära sig att hålla balansen och känna sig trygga. Skidskoleliften är den lift som går långsammast, under förmiddagarna är det bara skidskolan som är i detta område men under eftermiddagarna är alla välkomna hit. Vid barnbacken finns två knappliftar, den som ligger närmast Sittliften är den lite enklare och den till höger om backen går lite fortare.

När man börjar åka lift kan det vara lättast att hålla i knappen så blir avstigningen lättare innan man vant sig att flytta fötterna med skidor på sig. För att det skall gå så smidigt som möjligt att kliva på liften så se till att barnens skidor pekar rakt upp i liftens färdriktning. Låt barnen vrida runt överkroppen och titta på liften på den sida som liften kommer, sträck händerna mot liften och sätt knappen mellan benen/under rumpan på barnet. Sitt inte på knappen då blir snöret längre, utan stå på skidorna med vikt på båda fötterna och låt liften dra längs backen. Spring gärna med barnet första metrarna och se till att de har balans. Om ni känner er osäkra så ta hjälp av våra liftvärdar så hjälper de er gärna igång. Tänk på att inte stressa, hoppa hellre över en knapp om ni inte är redo.

Vill du åka tillsammans med ditt barn så kan du låta barnet stå mellan dina ben, då tar du knappen och håller bara i ditt barn. Du kan även sätta en skida mellan ditt barns skidor för att ge extra stöd åt barnet i liftåkningen. Lycka till och be gärna om hjälp om du känner dig osäker!


28I8416_-_webb_90698.jpg