Stäng

Barnens Grönklitt – den första skidåkningen!

Välkomna till ett av Sveriges bästa barnområden!barnomrade_klar.jpg 
Orsa Grönklitt är barnens snöparadis, här finns möjlighet att upptäcka snö och skidglädje på ett lekfullt och roligt sätt. I vårt barnvänliga skidområde i barnbacken är det kul att lära sig och svänga runt alla figurer, slalompinnar, under bågar och över små hopp. Backen har en perfekt lutning för att lära sig de första svängarna! I barnområdet finns det knappliftar i olika svårighetsgrader och ett åkband för de minsta. Här finns även en skidkarusell där balans och skidvana kan övas som ett första steg mot att lära sig åka lift. Barnområdet ligger intill grillplatsen, pulkabacken och det finns värmestuga och toaletter i byggnaden till höger om barnområdet. Här finns även möjlighet till barnpassning under eftermiddagarna i Skidskolans skiddagis Varglyan. 

Ladda ner karta över barnområdet här!

 

Åkband

Liften kan vara ett hinder för den första skidåkningen. Åkbandet öppnar möjligheten för fler att få komma upp i backen tidigare och lättare.

Åkbandet är gratis för alla.

Barnens skidåkning - Barnens Grönklitt – den första skidåkningen! - ctl00_cph1_dcMain_po_252_dc252_puffImgL

Skidkarusell

För att ge barn möjlighet att lära sig hantera skidorna och åka lift på ett lekfullt sätt finns nu en skidkarusell. Placerad längst ner i barnområdet blir det en naturlig del av barnen första skidåkning.

Barnens skidåkning - Barnens Grönklitt – den första skidåkningen! - ctl00_cph1_dcMain_po_253_dc253_puffImgL

Grillplatsen

Välkomna till grillplatsen som ligger vid pulkabacken. Grillarna tänds kl. 11.00. Perfekt för er som har matsäck med er.

P1030274.RW2