Stäng

Barnens Grönklitt

Stängt för säsongen 17/18

I Orsa Grönklitt gör vi vårt allra bästa för att barnen ska få sin bästa vecka på hela året. Därför erbjuder vi mycket mer än bara skidåkning. Vi har alltid något roligt på gång! Från måndag till lördag finns en mängd spännande aktiviteter att delta i. Vår populära maskot Blåbäret Bärra är ofta med och ser till att det blir busigt kul. Häng med honom på allt från skattjakt till hans egna race i backen. Följ med oss på äventyr – det finns massa skoj för både små och stora!

 

Skotertur

Häng med Blåbärsklubben på en spännande skotertur.
Vi beger oss djupt in i Grönklitts skogar där vi grillar korv och leker lekar. Hjälm krävs och vanliga vinterskor behövs, då vi går en del.

När: Lördagar
Plats: Samling utanför Varglyan.
Anmälan: I Gästcenter eller på tel: 0772-280 100

28081555_2017659951584635_531791284_o.jpg

Rovdjursskola

Vi samlas utanför toppstugan och tillsammans går vi in i rovdjursparken där vi får lära om våra rovdjur.
Vi lär oss se skillnad på spår, vad djuren äter och avslutar med att träffa en av vara duktiga djurvårdare och kastar in berikning till våra tigrar.  Åldersgräns 5 år

Förbokas i Gästcenter eller på 077-228 01 00


Tigre_de_Siberie__Panthera_tigris_altica_.jpg

Loquiz

Ge dig ut i Grönklitts backar på ett digitalt äventyr! Svara på frågorna, klara utmaningarna och vinn ett fint pris. Äventyret finns i flera olika nivåer. Välj den som passar dig bäst. Ladda ner appen Loquiz och köp ditt login i Varglyan eller Gästcenter. 50 kr. En smartphone krävs. 

image001.png

Blåbärsracet

I barnens alpina tävling är alla vinnare och det finns plats för alla stilar. Här är det inte snabbast tid som gäller utan snyggast målgest! Självklart hejar Bärra på och alla får diplom och fika efteråt.

Plats: Barnbacken.
Anmälan: I Varglyan från kl. 12.45 samma dag.

Aktiviteter - Barnens Grönklitt - ctl00_cph1_dcMain_po_131_dc131_pg123_puffImgL

Bärras fördelsedagskalas

Bärra fyller år och det firar vi stort med ett riktigt blåbärskalas! Vi leker och äter Bärras favoritglass i stora lass.


Barra_glass.jpg

Rovdjursspaning

Vi åker på skoter till rovdjursparken på tisdagar och fredagar och spanar efter häftiga rovdjur. Tigrar, isbjörnar, leoparder och deras vänner bjuder in oss till ett spännande besök där vi får lära oss mer om dem, vi avslutar med gott fika. Från 5 år. 

Samling: Utanför Varglyan
Anmälan: I gästcenter.  Hjälm krävs och vanliga vinterskor behövs, då vi går en del.

 

BJO5323_-_webb_108547.jpg

Varglyan

Bärra har ett eget lekrum som kallas för Varglyan. 
Här är alla barn och föräldrar välkomna in i värmen för att vila benen,leka, pyssla, spela tv-spel, titta på film och mycket annat skoj! 

Vissa dagar i veckan har vi pyssliga tematimmar kl. 14.00–15.00, där du får ta med ditt färdiga resultat hem.

P1030179_kopia.tiff

Barnens Vasalopp

Barnens Vasalopp är årets roligaste längdlopp för alla åldrar! Här hejas skidåkarna fram i Blåbärsspåret av både föräldrar och blåbärsfigurer. I mål väntar en överraskning! 

DSC_4021_-_webb_66593.jpg

Barnens afterski

I Orsa Grönklitt har barnen sin egen afterski full av bus, lekar, pyssel, filmvisning, disco och fika. Fullt upp med massa skoj, precis som det ska vara på en afterski! 


Aktiviteter - Barnens Grönklitt - ctl00_cph1_dcMain_po_1370_dc1370_puffImgL

Ungdomskvällar

Ta en paus från mamma och pappa och kom och träffa nya kompisar! Vi spelar Xbox Kinect, tittar på film, spelar spel och äter snacks. Från 10 år.

Ungdomar_482466-happy-young-children-having-fun_570x400.jpg