Stäng

Bra att veta

Ett av skidskolans viktigaste mål är att förmedla en positiv känsla och glädje för snö, skid- och snowboardåkning. Våra elever ska ha roligt!

I barnskidskolan är lek och trivsel minst lika viktigt som skidåkningen. Genom lek får ditt barn en positiv upplevelse av vinter och skidåkning. Detta skapar en lust att lära sig mer.

En förutsättning för trivsel och utveckling är att skidskolegrupperna blir så jämna som möjligt. Under skidskolans första dagar kan grupperna därför förändras om det behövs. Känner ni ändå att ert barn hamnat i fel grupp, ta kontakt med er skidlärare.

I veckoskidskolan börjar grupperna på måndagar, förutom Vuxen grund och Vuxen fortsättning som börjar på tisdagar. Helgskidskolan börjar på fredagar. Det går inte att hoppa in i redan påbörjade grupper.

Observera att alla behöver liftkort fr.o.m. det att man fyllt 8 år, även när man deltar i skidskolan. Det är bra om barnen övar på allt de lär sig i skidskolan så att gruppen kan avancera framåt. Varje grupp ska ha minst fyra deltagare. Vid mindre antal kan gruppen ställas in eller kurstiden avkortas.

Tips till föräldrar!

  • Se till att ert barn har ätit och varit på toaletten före lektionsstart.
  • Barnen bör vara klädda efter rådande väderförhållanden.
  • Är du osäker på om ert barn kommer att trivas i skidskolan? Se till att finnas i närheten men utom synhåll.
  • För att vi ska kunna kommunicera med er, var gärna på plats några minuter före och efter lektionen.


Avbokning

Avbokning kan göras fram till 3 dagar före första skidskoledagen. Man får tillbaka inbetalat belopp minus en administrationavgift på 250 kr. Vid avbokning mindre än 3 dagar före första skidskoledagen krävs läkarintyg.   

Avbokning av påbörjad skidskola? Prata först med din skidlärare så att Gästcenter får meddelande om din avbokning. Därefter kan du hämta eventuell återbetalning.

Samlingsplatser

Snölekis, Snögubbar och Smygare samlas vid Skidskolebacken Vargen, som ligger ovanför vandrarhemmet vid barnbacken. Denna backe får endast nyttjas när du går i skidskola.

Privatlektioner och övriga grupper samlas vid gruppskyltarna, grillplatsen, vänster sida vid barnbackarna.

Hjälm krävs på blåbärsklubben. Det kan vara svårt att ha alpina pjäxor på sig då vi går en del.

Skidskolefoton

Vill du ta med dig ett minne hem från din skidskolekurs? Vi fotograferar skidskolegrupperna varje vecka, så eleverna har möjlighet att köpa med sig ett eget foto hem.

Pris: 75 kr/foto, köps i Varglyan.