Sportshopen i Grönklitt

Shoppen_760x318.jpg

Inled skidsemestern med ett besök i Sportshopen – samlingspunkten för skidentusiaster!

I Orsa Grönklitts Sportshopar får du hjälp med att prova ut utrustning anpassad efter just dina kunskaper och ambitionsnivå, ibland tillsammans med leverantörer från de bästa fabrikaten. Även toppklass vallaservice och stenslipning. Du kan också testa skidor gratis innan du köper!

Två butiker med olika inriktning

För att kunna erbjuda rätt service och produkter har vi inför året utökat sortimentet i två butiker. Längdcentrum och Sportshopen.

I Sportshopen hittar ni skiduthyrning,  brett sortiment av kläder och alpin produkter samt ett urval av längdutrustning. Mer information hittar ni längre nedan på sidan

På längdcentrum butiken har vi brett sortiment för längdåkning. SKidor, pjäxor vallor m.m. På längdcentrum har vi även vär välrenomerade längdverkstad med slipmaskin, spann mätaren m.m Läs mer under Längdcentrum.

Sportshopens öppettider
Öppet alla dagar kl. 09.00–16.30
Stora ankomstdagar kommer vi att utöka öppettiderna.

Med reservation för ändringar beroende på snö och spårtillgång.

Sortiment

Vi har ett stort och brett utbud av allt man kan behöva för att ha roligt på och i snö som t.ex. skidutrustning, kläder, handskar, mössor, strumpor, valla, hjälmar, skydd, goggles, pulkor, m.m.

Vi samarbetar med många av de stora leverantörerna däribland Salomon, Fischer, Craft, Madshus, Alpina, Swix, Scott, Cébé, Blizz, Hestra, Kombi, Lillsport, Seger, Toko, Start, Rode, m.fl.

Vi jobbar dessutom men några mindre vanliga och roliga konfektionsleverantörer av framförallt underkläder och barn/ungdomskläder som Kari Traa, Kask, Uivang, SkHOOP, Kozi Kidz och Linberg. NYTT för i år är Barn och Ungdoms kläder från Billabong.

För en lyckad vintervecka

För en lyckad och rolig upplevelse i pisterna rekommenderar vi att ni lämnar in era egna skidor för service i vår välutrustade verkstad. Lämna skidorna före stängning så har du dem nyslipade och nyvallade till morgonen efteråt – enkelt, smidigt och garanterat resultat, för oss är skidservice ett hantverk.

Går du i tankarna om att uppgradera din egen utrustning så har du ett ypperligt tillfälle via vår skiduthyrning. Alla modeller som vi säljer går att testhyra, vid köp av komplett utrustning(skidor och pjäxor) så har man alltid minst 15 % rabatt på ordinarie priser.

Rengörning slipning vallning

Stenslip och Hotbox för effektiv glidvallning.Lämna gärna in dina alpin- eller längdskidor i Sportshopen för service innan du kör igång. Allt blir så mycket roligare med bra material. Slipning och vallning i toppmoderna maskiner. Mätta skidorna i vår Hotbox -enkelt, smidigt och garanterat resultat!

Tips och råd för skiduthyrning.

Här följer några punkter som är bra att tänka på i förväg och ha koll på för att ni så snabbt som möjligt ska komma ut i backar och spår.

  • Ha gärna så bra koll som möjligt på eran kroppsstorlek, vikt och skostorlek.
  • Uppgifter som måste finnas på hyreskontraktet. Namn, Tursitadress, telefonnummer, hyrtid och givetvis legitimation.
  • Fundera gärna på vilken kategori ni vill ha på utrustningen. De kategorier och varianter som finns syns tydligt i Prislistan.
  • Våra längdskidor finns både som vallningsfria och vallningsbara, alla är glidvallade. Fästvalla får man lägga på själv eller så kan man betala för att få hjälp med att fixa det. Vi i skidhyran gör det direkt i mån av tid, annars finns det vallaservice uppe på längdcentrum dagligen mellan 8.30 och 17.00. 
  • När ni kommer in genom entrén till skidhyran börjar ni med att ta kölapp. Automaten finns innanför dörren till vänster.

 

Utrustning hyr ni på plats, den är ej förbokningsbar.