Orsa Grönklitt – bäst i längden

Langd760x318.jpg

Många anser att Grönklitt är bäst i Sverige på längd! Utmärkta och omväxlande spår. Alltid gott om snö – från november till slutet av april. Skidåkning i toppklass för alla åldrar och stilar. Svenska längdskidlandslaget tränar här och Sveriges nya ledande långloppsteam Lager 157 ski team väljer också Orsa Grönklitt. Ett fint kvalitetsbevis!

Orsa Grönklitt är sedan många år Officiellt Vasaloppscenter.

Här är det alltid gott om snö tidigt. Alltid välpreparerat i omväxlande spår. Det finns skidåkning för alla! Allt ifrån elitspåret som är tufft för den bästa åkaren, till hund och pulkaspåret som passar hela familjen. Grönklitts nyaste spår Kallbolsrundan på 22 kilometer är mycket uppskattat av bland annat Vasaloppsåkare.

I Grönklitt finns 89 snökanoner och en egen damm för att säkra vattentillgången. Elljusspåret är hela 9 km långt! Kombinationen av utmärkta och omväxlande spår och gott om snö från november till slutet av april ger skidåkning i toppklass!

Nyheter skidområdet – längd 

  • Utvecklat längdcentrum med ny, större längdbutik, testcenter och verkstad (slip, hotbox, vallaservice och spannmätare). Gratis omklädningsrum och duschar vid köp av spårkort.
  • Grönklitt erbjuder nu hela 8 mil längdspår, varav 9 km är elbelyst.
  • Vi har sparad snö på lager! Den lägger vi ut i början av november för att kunna erbjuda tidig säsongsstart.
  • Bengt Hassis skidläger, Lager 157 Ski teams skidläger, Tynell Activitys Vasaloppsläger med flera.
  • Grönklitts Längdskidskola utvecklas även med fler duktiga och meriterade lärare. Boka en lektion via receptionen eller Längdcentet för att utveckla din skidåkning under professionell ledning.
  • Nytt spåruppdateringssystem som gör att du snabbt och enkelt följer spårmaskinen via hemsidan och ser vilka spår som är spårade och när de spåras.
  • Ny spårmaskin, duktiga spårkörare, bättre spårbädd och ett utvecklat snökanonsystem med bl a. nya snökanoner gör den fina skidåkningen ännu bättre!
  • Användning av duscharna ingår nu i spåravgiften, duschar finns på längdcentrum eller bakom receptionen.

Spårkort

För att åka i våra spår behöver du ett spårkort! Spårkort säljs i Längdcenter, receptionen, sportshopen och rovdjurscentrum. 
Nyhet: Spårkortsautomat på parkeringen vid längdcenter. 

Eller klicka här för att boka spårkort via vår onlinebokning!