Langd02_760x318.jpg

        

Orsa Grönklitt bäst i längden

Många anser att Grönklitt är bäst i Sverige på längd, inte bara motionärer och turåkare, ibland kan du bli omkörd av Charlotte Kalla, Anna Haag, Markus Hellner eller någon annan i det svenska längdskidlandslaget, som kör ett träningspass. Här är alltid gott om snö, tidigt, alltid välpreparerat i omväxlande spår. Förra årets nya rundspår, Kallbolsrundans 22 kilometer, är mycket uppskattat av bland annat Vasaloppsåkare. Många lagom kuperade rundor för motionären, men också riktigt

tuffa slingor, som till exempel Limbyspårets tio kilometer.Spårkort säljes i receptionen, testcenter, sportshopen och rovdjurscentrum. Välkommen till vintern!

Kombinationen av utmärkta och omväxlande spår och alltid gott om snö från november till slutet av april, ger skidåkning i toppklass för alla åldrar och stilar. Att det svenska längdskidlandslaget återkommande tränar här är ett bevis för kvalitet.

Orsa Grönklitt är också sedan många år Officiellt Vasaloppscenter. träningsläger i grönklitt denna vinter.

Nyheter skidområdet - längd

 • Vi bygger vidare på förra vinterns succé, med utveckling av omklädningsrum, duschar, vallaservice och försäljning på skidstadion. Här kan du vissa dagar testa skidor med våra leverantörer gratis innan du köper! 

 • 80 km! Grönklitt erbjuder hela 8 mil längdspår varav 9 km elbelyst.

 • Sparad snö har vi även i år på lager. Det lägger vi ut i början av november för att kunna erbjuda tidig säsongsstart. Snökanonerna är kontrollerade och testkörda för att startas så fort det blir kallt.
 • Under december och januari arrangeras flera längdläger i Grönklitt, både Vasaloppsläger med
  Vasaloppssegraren Bengt Hassis och läger bara för tjejer. Här får du möjlighet att utveckla din
  skidåkning under professionell ledning under några dagar. Teknik, material, vallning, “äta rätt”
  och i träna som en skidåkare på hög nivå gör, med markservice som bara landslagsåkarna har.
  Läs mer och boka på orsagronklitt.seTänk på att lösa Spårkort för längdspåren

Vi satsar stora belopp och arbetsinsatser på snöläggning, preparering och vidareutveckling av längdskidåkningen i Grönklitt. Därför tar vi ut en liten avgift för att du fortsatt ska kunna nyttja spår av högsta klass. Spårkort köper du i receptionen, i butiken, sportshopen eller i Rovdjurscentrum. Ha en riktigt skön tur!

Elljusspår med kanonsnö

4,2 km av eljjusspåret är försett med snökanoner. Det gör att längdskidsäsongen kan starta tidigt, eftersom vi kan lägga snö så snart kylan kommer. Det innebär också att vi kan förlänga säsongen genom att göra en snöreserv att använda framåt våren, då solen tar hårt på snön. I Grönklitt finns idag 89 snökanoner och t o m en egen damm för att säkra vattentillgången. Elljusspåret är hela 9 km långt.

Spårkartan som pdf  

Grönklitts spårvärdar bidrar på ett generöst sätt till urvecklingen av våra skidspår, bland annat skyltning och kilometermärkning. Spårvärdarna är också involverade i den tekniska utvecklingen på längdsidan, som kommer våra gäster tillgodo på olika sätt. Välkommen in i Sportshopen och ta del av nyheter från våra Spårvärdar.

Sparkarta-knapp-.jpg