Påsken i Orsa Grönklitt

Påsken här i Orsa Grönklitt erbjuder härlig skidåkning både på längden och utförs, och förhoppningsvis många soliga dagar.

Påskhelgen är avslutninghelg för vintersäsongen och aktiviteter förutom skidåkning finns det gott om, vad sägs om Big Airbag i Söderbacken, den populära längdtävlingen Hill Climb, afterski, barnaktiviteter och kanske har brunbjörnsungarna hittat ut från sitt ide i Orsa Rovdjurspark. Välkomna att fira påsklovet med oss. Liftarna är öppna till den 22 april! Klicka här för att ladda ner hela påskprogrammet!

Sista minuten-priser till påsk

Påskveckan söndag - annandag påsk  söndag-skärtorsdag  skärtorsdag-annandag påsk

  • BigAirBag  

  • Afterski på Toppstugan!  

  • Grönklitt Hill Climb  

BigAirBag

Välkomna att hoppa högt och landa mjukt!

BigAirBag och erfaren personal finns på plats vid foten av Söderbacken mellan onsdagen den 17 april till söndagen den 21 april.

IMG 7748 - original (88210).jpg

Afterski på Toppstugan!

Vi avslutar säsongen och självklart blir det härlig afterski med riktigt bra band. Välkomna in och avsluta skiddagen på bästa sätt!

toppen 1 - original (84398).jpg

Grönklitt Hill Climb

Kliv, Kliv, Överlev myntades av Mathias Fredriksson uppför avslutningen på Tour de Ski. Kanske är det mantrat som gäller även för Grönklitt Hill Climb. Under påskhelgen den 21 april är det dags för Orsa Grönklitts roliga utmaning, som kördes för första gången 2015. Ett lopp för alla, ung som gammal, elit som nybörjare. 

P1030525 kopia - original (162014).jpg

Orsa Rovdjurspark

Passa på att hälsa på rovdjuren, lite extra busiga är dem när vårkänslorna kommer. Nu är alla djuren vakna, även brunbjörnarna. Tips: Ta en karta i entrén och ge er ut i parken och leta ägg i äggjakten. Markera på kartan var ni hittat äggen och lämna in kartan i entrén där alla barn som deltar får en belöning! Äggjakten pågår mellan 18 - 25 april, kl. 10:00-16:00.

Läs mer

Tips

Skiduthyrning

Har du inga egna skidor? Skiduthyrningen ligger bakom Gästcenter.

Längdskidskola

Lär dig grunderna, förbättra tekniken eller lär dig staka som ett proffs.

Skidskola - alpint

Skidskolan i Orsa Grönklitt är en av Sveriges bästa. Det ska vara roligt att lära sig åka ...

Mat och fika

I Orsa Grönklitt finns ett brett utbud av mat och fika upplevelser.

Skidkul med Bärra

För att bli en riktigt bra skidåkare måste man ramla minst 100 gånger säger Blåbäret Bärra ...